Από το 1948, η FURUNO ELECTRIC Corp. φημίζεται για τα αξιόπιστα ηλεκτρονικά συστήματα και συστήματα επικοινωνίας στη ναυσιπλοΐα.


Στην άνοδο της εποχής του IoT, μεγάλοι οργανισμοί στον κόσμο αγωνίζονται να διαχειριστούν μεγάλο όγκο δεδομένων, σε γρήγορο και πραγματικό χρόνο. Οι εταιρείες που ασχολούνται με το Industrial IoT (IIoT) επενδύουν υπέρογκα ποσά για την ανάπτυξη λύσεων που ανταποκρίνονται σε αυτόν τον στόχο. Στο μέλλον, πολλές συσκευές και υποσυστήματα θα ενσωματωθούν μεταξύ τους επιφέροντας σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητά μας.

Μήνυμα από τη Διοίκηση

Η Furuno Hellas προσφέρει με συνέπεια καινοτόμες λύσεις στην αγορά συστημάτων θαλάσσιας πλοήγησης και τηλεπικοινωνιών, δίνοντας τη δυνατότητα στις ναυτιλιακές εταιρείες και τους διαχειριστές πλοίων παγκοσμίως να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τα πλοία τους. Στις μέρες μας, η ανάγκη για συνεχή ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο από τα πλοία αυξάνεται σημαντικά.

Θεόδωρος Κατεμίδης,
Διευθύνων Σύμβουλος της Furuno Hellas

Σήμερα, υπάρχει μια τεχνολογική τάση και αξιοσημείωτο ενδιαφέρον για την εφαρμογή συστημάτων που μπορούν να συλλέγουν, να αποθηκεύουν και να παρακολουθούν τα δεδομένα του εξοπλισμού πλοήγησης και επικοινωνίας μιας εταιρείας που είναι εγκατεστημένα στο πλοίο σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, οι απαιτήσεις για αμφίδρομη επικοινωνία και απομακρυσμένη πρόσβαση έχουν γίνει πιο απαραίτητες από ποτέ.

Καζούμα Γουαϊμάτσου,
Διευθυντής Ναυτιλιακού Τμήματος της Furuno Electric Co., Ltd

Πολλές φορές, στο παρελθόν, η εταιρεία μας λάμβανε αιτήματα για την ανάπτυξη και παραγωγή ασφαλών, συνεπών προηγμένων ανιχνευτών Συστήματος Παρακολούθησης Πλοίων (VMS) και Συστημάτων Απομακρυσμένης Παρακολούθησης (RMS). Σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τις παραπάνω ανάγκες, η Furuno Hellas ίδρυσε το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μοναδικών καινοτόμων λύσεων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

radar-scope

Το πεδίο εφαρμογής μας

Να βελτιώνει συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και να λειτουργεί ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία παγκοσμίως.

products-and-services

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προϊόντων και Υπηρεσιών

Η FURUNO HELLAS δραστηριοποιείται στο Σχεδιασμό και Ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών που έχουν εφαρμογή στη ναυτιλιακή επιχείρηση. Τα προϊόντα αυτά και οι υπηρεσίες αναφέρονται σε ηλεκτρονικά συστήματα για σκοπούς παρακολούθησης τα οποία ανήκουν στη Furuno Hellas και υλοποιούνται είτε στην τοπική αγορά είτε παγκοσμίως από το δίκτυο Furuno. Το τμήμα Ε&Α μας είναι υπεύθυνο για την Έρευνα, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και ακολουθεί μια ειδική Διαδικασία Ποιότητας για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη που ενσωματώνει τις πολιτικές ISO για ανάπτυξη και αναβαθμίσεις λογισμικού. Η κύρια δραστηριότητά του είναι η εξέλιξη της επικοινωνίας των συστημάτων πλοήγησης και επικοινωνίας Marine Electronics με σύνθετα προϊόντα IoT με βλέμμα στο Industry 4.0 για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ομίλου Furuno, συνδυάζει υλικό και λογισμικό όπως IoT Infrastructure, αισθητήρες, Edge Hardware και άλλα.

Τομείς προϊόντων IoT

Astrolabe - Παρακολούθηση Συστήματος Παρακολούθησης Σκάφους

furuno hellas astrolabe

Το ASTROLABE VMS & Tracking UNIT λειτουργεί και εγκαθίσταται σε ελληνικά αλιευτικά σκάφη από το 2014. Η αξιοπιστία και η λειτουργικότητα έχουν αποδειχθεί μέσα στα χρόνια που το προϊόν είναι ενεργό στην αγορά.

Το ASTROLABE II – VESSEL MONITORING SYSTEM (VMS) TRACKER είναι η δεύτερης γενιάς SATELLITE Tracking συσκευών της FURUNO.

Είναι μια ιδανική λύση για τον εντοπισμό και τον έλεγχο

Ανίχνευση αλιευτικού σκάφους (VMS - Vessel Monitoring System), που αποτελεί το 1ο πεδίο δραστηριότητας της συσκευής ASTROLABE.

Έρευνα και διάσωση στη θάλασσα.

  • Η συσκευή ASTROLABE II περιλαμβάνει σε ένα ενιαίο περίβλημα έναν δέκτη GNSS για ανίχνευση θέσης, έναν πομποδέκτη για δορυφορικές επικοινωνίες μέσω του συστήματος παγκόσμιας κάλυψης IRIDIUM και έναν πομποδέκτη για επικοινωνίες μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας GSM / LTE CAT M1-NB1. Επιπλέον, όλες οι κεραίες είναι ενσωματωμένες στη συσκευή.
  • Έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με βάση τις προδιαγραφές που προκύπτουν από μια λεπτομερή ανάλυση των απαιτήσεων για τους φορτηγατζήδες παρακολούθησης σκαφών. Με στόχο να τονίσουμε την ακριβή θέση (GPS) αλλά και τις ακριβείς πληροφορίες που στέλνει, επιλέξαμε το χαρακτηριστικό αρκτικόλεξο ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ (Ο ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ στην ελληνική γλώσσα είναι ένα αρχαίο αστρονομικό όργανο που ήταν μοντέλο χειρός του σύμπαντος. Οι ποικίλες λειτουργίες το καθιστούν επίσης ένα περίτεχνο κλισιόμετρο και μια αναλογική συσκευή υπολογισμού ικανή να επιλύσει διάφορα είδη προβλημάτων στην αστρονομία, ικανή να μετρήσει το υψόμετρο πάνω από τον ορίζοντα ενός ουράνιου σώματος, μέρα ή νύχτα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση άστρων ή πλανητών, για τον προσδιορισμό του τοπικού γεωγραφικού πλάτους δεδομένης της τοπικής ώρας (και αντίστροφα), για έρευνα ή για τριγωνισμό).
  • Το ASTROLABE II είναι ήδη πιστοποιημένο από το Υπουργείο Ναυτιλίας στην Ελλάδα για την Παρακολούθηση αλιευτικών σκαφών για μη αλιεία σε απαγορευμένες και προστατευόμενες από την ΕΕ περιοχές (κανονισμός ΕΕ για VMS), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)-Εργαστήριο Ασύρματου και Υπεραποστάσεων, Lloyds Register Type Approval, IRIDIUM και είναι ήδη στην αγορά!

Σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης και υποστήριξης HermAce

Το HermAce, που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση του ενσωματωμένου εξοπλισμού οπουδήποτε και οποτεδήποτε, επιδιώκει να γίνει αναπόσπαστο μέρος κάθε σκάφους για να διασφαλίσει την ασφάλεια επί του σκάφους και να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις απομακρυσμένης παρακολούθησης και υποστήριξης. Η έκρηξη του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) οδηγεί στην εξέλιξη του HermAce. Ο πελάτης μαζί με την Furuno μπορεί να ελέγξει την κατάσταση του εξοπλισμού σε ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον και μπορεί να ζητήσει περαιτέρω βοήθεια από καταρτισμένους τεχνικούς για την επίλυση ειδοποιήσεων.

Το σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης και υποστήριξης HermAce επιδιώκει να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη για την μετάδοση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο από τα πλοία που θεωρούνται επί του παρόντος ως «απομακρυσμένα γραφεία».

Απομακρυσμένη παρακολούθηση

Η βασική λειτουργικότητα που υποστηρίζει το σύστημα και για την οποία κατασκευάστηκε αρχικά. Ο πελάτης θα πρέπει να παρακολουθεί την κατάσταση του εξοπλισμού του μέσω της πύλης HermAce και να λαμβάνει αυτόματες ειδοποιήσεις.

Απομακρυσμένη πρόσβαση

Εκεί που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Το HermAce θα καλύψει αυτήν την απαίτηση και θα βοηθήσει τους πελάτες και τη Furuno να ελέγξουν τον εξοπλισμό, να εκτελέσουν μια δοκιμή ελέγχου πριν από την έρευνα καθώς και να δημιουργήσουν τη βάση για το Remote APT.

Remote Service + APT

Πού θέλουμε να πάμε: VDR Remote APT μαζί με υπηρεσία απομακρυσμένης επισκευής με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Furuno και στο πώς φανταζόμαστε το μέλλον.

Μετά την επαλήθευση από την LR, η νέα λύση έλαβε Αρχή έγκριση έναντι του «Digital Twin Approved», του δεύτερου σταδίου του Πλαισίου Ψηφιακής Συμμόρφωσης ShipRight της LR, διασφαλίζοντας ότι καθορίστηκαν και αξιολογήθηκαν οι στοιχειώδεις λειτουργίες, οι δυνατότητες και οι περιορισμοί του ψηφιακού δίδυμου. Η λύση, συμπεριλαμβανομένου του Digital Twin, ενισχύθηκε επίσης από το Nettitude, το δεξί χερί της LRQA στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, έχοντας ωριμότητα κυβερνοασφάλειας επιπέδου τρία σύμφωνα με τη διαδικασία Cyber Security ShipRight της LR

Καθιερώθηκε ως πιστοποιημένη καλή πρακτική στον κυβερνοχώρο εντός των εμπορικών σημάτων

Επιδεικνύει τη διαχείριση του κινδύνου στον κυβερνοχώρο στο πλαίσιο των ελέγχων κώδικα ISM/DOC (IMO κανονισμοί)

Θέτει αναμενόμενα πρότυπα για προμηθευτές και ενοποιητές συστημάτων για τον κυβερνοχώρο σε νέες εκδόσεις, ανακατασκευές και αναβαθμίσεις

Οδεύει προς την επίσημη αναγνώριση εντός της Τάξης ότι γίνεται διαχείριση των ελέγχων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξής μας, δούλεψε σκληρά ώσπου τον Νοέμβριο του 2021 η Furuno Hellas βραβεύτηκε με Approval in Principle (AiP) από το LIoyds Register για το HermAce voyage data recorder (VDR) DIGITAL Twin and Remote Service ως εναλλακτική λύση στις ετήσιες δοκιμές απόδοσης VDR!

Αυτή είναι η πρώτη επαλήθευση που πραγματοποιείται από έναν νηογνώμονα ενός ψηφιακού δίδυμου ειδικά σχεδιασμένου για αυτόν τον σκοπό.

Τα επόμενα χρόνια, το Remote Service και το APT πρόκειται να παρέχονται από την Class and Flag για 1000+ συμφωνίες εγκατάστασης.

Επιτεύγματα εντός του 2021

Χορηγήθηκε η Πιστοποίηση Κυβερνοασφάλειας από την LR.

Έλαβε με επιτυχία το VDR Remote APT (Approval In Principle) "HermAce VDR ως εναλλακτική λύση στο VDR Annual Performance Testing".

Σχεδιάσαμε και ξεκινήσαμε την εφαρμογή μιας πλατφόρμας IoT Open Scale, όπου ο πραγματικός στόχος είναι η συλλογή δεδομένων μέσω API από πολλούς λογαριασμούς, προκειμένου να τα διαχειριστούμε και να τα επεξεργαστούμε μέσω ενός κεντρικού API, όπου θα εκθέσουμε πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία για να βοηθήσουμε τους χρήστες, τους παρόχους υπηρεσιών, ώστε οι πελάτες να επωφεληθούν από αυτά τα δεδομένα.

Το 2022, σε συνέχεια της εφαρμογής της πλατφόρμας IoT Open Scale, υλοποιούμε επίσης μια πλατφόρμα WoT (Web of Things) που ονομάζεται «Furuno Data Universe» για την επεξεργασία και την οπτικοποίηση δεδομένων πλατφόρμας όποτε αυτά βρίσκονται στο cloud. Ένα πολύ μοναδικό και καινοτόμο έργο για την ανταλλαγή πληροφοριών των πλοίων μέσω του διαδικτύου, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του εξοπλισμού επί του σκάφους και του Ιστού.
Επιπλέον, το 2022 θα τυποποιήσουμε και θα παρέχουμε Απομακρυσμένες Υπηρεσίες στους Furuno Engineers παγκοσμίως.

Τοίχος πιστοποιήσεων